Majlstoun lezecká súťaž 06.11.22

Majlstoun lezecká súťaž,

Prvá a určite nie posledná, aj tak by sme mohli pomenovať našu prvú zorganizovanú súťaž, v priestoroch Starej Vodárne. Tejto akcii, predchádzala dvojdňová príprava, počas ktorej sme prestavali časti steny, čím vzniklo 16 nových súťažných ciest, ktoré už len čakali na prelezy.
315497356_553584786577530_4279301701595426328_njpg

V nedeľu o 9:30 sme v priestoroch Starej Vodárne privítali prvú skupinu súťažiacich, boli to decká vekovej kategórie do 10 rokov. O 10:00 začal dvojhodinový závod s časom a silami, počas ktorého sa súťažiaci snažili vyliezť čo najviac zo všetkých pripravených ciest, avšak pri tejto kategórii sa kvôli bezpečnosti liezlo štýlom top rope. Na každú cestu mali súťažiaci iba jeden pokus, do ktorého museli dať všetko. Po dvoch únavných hodinách, sme tu mali dvoch finalistov s rovnakým počtom bodov, Reginu Guthovú a Marka Štancela. O víťazovi rozhodla až druhá rozstreľová cesta a aj v nej to bolo veľmi tesné a napínavé až do samého konca. Víťazkou sa zaslúžene stala Regina Guthová, na druhom mieste sa umiestnil Marko Štancel a na treťom mieste skončila Simona Beňová.
_DSC5021jpg


Pre druhú skupinu
bolo pripravených desať súťažných ciest, avšak tu už sa liezlo na prvom konci lana. Počas dvoch súťažných hodín, sme videli kopec prelezov, ale aj bojov a pádov. V tejto kategórii jednoznačne vyhral Matúš Kalmár, druhý skončil Šimon Martvoň a na treťom mieste sa umiestnil Matej Pančík.

Na konci celého dňa nastúpili na scénu naši najstarší. Tu už rozhodovala sila, technika, skúsenosti a taktika. Na naše počudovanie, až piati súťažiaci vyliezli všetky súťažné cesty. Pravdepodobne chalani silnejú rýchlejšie, ako si to my stíhame uvedomovať. O víťazovi rozhodla nakoniec posledná cesta, v ktorej sa zapotili aj tí najsilnejší. Víťazom sa po veľkom boji stal Daniel Štancel, druhý sa umiestnil Rafael Hanus a na treťom mieste skončil Viliam Závodný. Všetkým umiestneným gratulujeme a prajeme im ešte veľa úspechov.
_DSC5389jpg
Radi by sme poďakovali všetkým zúčastneným a hlavne všetkým rodičom, za Vašu nesmiernu podporu, ktorú nám dávate, ďakujeme. Veríme, že ste si našu prvú súťaž užili aspoň tak ako mi, dúfame, že sa čoskoro opäť uvidíme, či už na tréningu, súťaži alebo inej akcii, tešíme sa na Vás.