Tábor na kolesách 02.07 - 09.07.22

Cieľom nášho prvého letného tábora bolo, aby sme aspoň čiastočne, ukázali deťom ako vyzerá život dobrodruha a lezca. Počas týchto siedmich dní sme sa snažili zábavnou formou, priblížiť deťom slasti aj strasti takéhoto života. Program sme vytvorili tak, aby bol záživný, zaujímavý, utužil kolektív a vytvoril nevšedné zážitky a spomienky. Každý deň sme mali pripravenú jednu veľkú hlavnú aktivitu a niekoľko menších, ktoré boli rozložené počas celého dňa.

Naše veľkolepé dobrodružstvo, započalo v nedeľu na parkovisku pred atletickým štadiónom na Chrenovej, kde sme si zahrali tetris pri ukladaní vecí do áut, usadili deti, a mohli sa vydať na cestu. V tento deň bol hlavnou aktivitou paintballový turnaj, ktorý bol akčný a vyčerpávajúci zároveň, no vyčaril úsmev na tvári nejednému dieťaťu. Nasledoval presun do nášho prvého stanového tábora, na Súľove.

V pondelok bolo hlavnou aktivitou zážitkové lezenie na Súľove, ktorý patrí medzi najlepšie a najkrajšie oblasti na Slovensku. Po lezení sme si spravili príjemný spoločný obed na lúke. Večer sme trávili pri zábavnom kvíze, na najväčšej stene na Slovensku, La skale. Animátorský tím bol, bohužiaľ pokorený mladými hlavičkami v našich radoch.

Nasledujúci deň, sme tu strávili lezením do posledných zbytkov síl a kože. Spokojní a unavení sme sa presunuli na Šútovo, kde nás čakalo komediálne stavanie stanov v daždi, ktoré z nás vysalo aj tých zvyšných pár kvapiek energie.

V stredu sme si užívali voľno od lezenia, ktorého bolo za posledné dva dni až, až. Jeho chvíle sme strávili kúpaním, spoločenskými hrami a aktivitami pri vode. Hlavnou aktivitou bola stopovačka, kde si deti museli vyskúšať rôzne zručnosti ako prvá pomoc, lukostreľba a mnoho iných. Deň zakončila nočná hra - hľadanie proviantu a lezeckého materiálu.

Ďalšie ráno sme sa zbalili a presunuli do nášho tretieho - posledného stanového tábora, na Končitej. Po príchode a rozložení stanov, sme si zahrali pašerákov, ktorí nás zničili dostatočne na to, aby sme zbytok večera trávili debatami okolo ohňa.

Piatok bol naozaj veľký deň, od rána do neskorého poobedia sme objavovali krásy miestnych lesov, pri prechádzke a boulderingu. Po večeri nasledoval jeden z highlightov celého tábora, veľkolepá nočná hra - Mafiáni, pri ktorej sme využili asi polovicu lúky, po ktorej sme sa preháňali do skorých ranných hodín. Po poslednej aktivite tohto tábora, sme si dopriali kvalitný a dlhý spánok, teda aspoň niektorí.

Počas posledného doobedia prebehlo vyhodnotenie a odovzdávanie cien. Napokon nám zostalo už iba pobalenie všetkých vecí a cesta naspäť. Naše veľké dobrodružstvo sme zakončili tam kde sa začalo, na parkovisku pred atletickým štadiónom na Chrenovej kde sme rodičom odovzdali ich šťastné a unavené ratolesti.

Snažili sme sa vytvoriť niečo, čo tu ešte nebolo, tábor ktorý by bol tematický, v správnej miere náročný a rozhodne nezabudnuteľný. Ukázal by deťom veci, s ktorými sa nestretnú každý deň a vytvoril by im zážitky a spomienky, ktoré v nich zostanú po dlhé roky. Dúfame, že sa nám to podarilo, ďakujeme všetkým ktorým sa zúčastnili tohto pilotného ročníka a aj všetkým rodičom, za ich podporu a dôveru, ktorú nám dali. Ďakujeme Vám a dúfame, že o rok sa vidíme znova.